Billedgalleri

Skitur 2015
Tivoli 2014

Delfingården

StuehusDelfinerne,som oprindeligt hed 10. Århus Trop,er fra at være en bygruppe blevet til en forstadsgruppe. De der kender Århus,ved at den ikke har rigtige forstæder,men alligevel er Skæring-Egå nok et af de bedste bud. Skæring ligger ca. 11 km. nord for Århus,og det er her grænsen mellem tæt bebyggelse og marker går.

Den største nordgående vej ud af Århus er Grenåvej,og det er lige her ud til,at vi har til huse. Stedet hvor vi bor er en gammel bondegård,som naturligt nok nu hedder Delfingården. Den ligger på Bredevej 2A,8250 Egå,og er tydeligt set på højre side af Grenåvej. Bagved gården ligger der en stor have med to bålpladser og en hjemmelavet shelter,og længere bagved dette,ligger der en stor græseng,hvor der i 1991 (i forbindelse med korpsets Nepalprojekt) blev etableret tre patruljelejrpladser. De er nu ved at være klar til brug,omgivet af hundreder af birke-,elme- og asketræer.

Den lille mark syd for huset er glimrende til store pionerprojekter eller en volleybane,og dette er også stedet når teltslagningen skal øves inden sommerlejren.

Den del af gården vi har (der er også et kommunalt værksted og nogle grønspejdere på samme gård) er delt i to:Stuehuset og Akvariet. Stuehuset indeholder et lækkert køkken,5 patruljerum (et til hver tropspatrulje),lederrum,tropsrum,to toiletter samt et stort loft til opbevaring af materialer. Akvariet,som bygningen kaldes,består af hestestalden,værkstedet,mikro –mini –junioropbevaringsrum,grydevaskerum,seniorrum samt Akvariet,som er et stort rum der bruges til de fleste grenmøder.

Vores adresse er Bredevej 2A,8250 Egå. Kør ind på gårdspladsen –så finder du os let!

Kørselsvejledning:Hvis du skal mod Delfingården fra midtbyen,kører du mod nord ud af Grenåvej. Du passerer ca. ved 10 km-stenen en lavpris Tankstation på højre hånd;lidt senere en Statoil tank på venstre hånd,og ved første lyskryds herefter drejer du til højre. Umiddelbart efter dette drejer du til højre igen,op ad Bredevej. Delfingården ligger for enden af denne lille vej.

Hvis du kommer nord fra,kører du ad Grenåvej mod Århus. Efter at have passeret Skæring Plantecenter (Bo Grønt) på højre hånd,drejer du til venstre i første lyskryds. Straks herefter til højre ad Bredevej.

Kommer du fra vest (via Mejlby,Hårup,Todbjerg,Hjortshøj osv.) kører du gennem Hjortshøj mod Skæring. Vejen fra Hjortshøj mod Skæring hedder Virupvej. Ca. 2 km. efter Hjortshøj krydser du Grenåvej,og drejer til højre umiddelbart herefter.